Yazımızda ,2018 yılının iş ilanlarından en çok kullanılan programlama dillerini ve kısaca hangi alanlarda kullanıldığını derledik. Bu yazı sadece Türkiye üzerinde değil yabancı sitelerin ilanlarına bakarak yurt dışında ki iş ilanlarında kişide aranan programlama becerisi üzerine bir yazıdır.
1-JAVA
Java iş ilanlarında 2017 yılına göre biraz gerileme gösterse de hala en popüler programlama dillerinden biri olmaya devam ediyor . Java,20 yılı aşkın süredir milyonlarca geliştirici ve dünya çapında milyarlarca kullanılmaktadır ve günümüzdeki bir çok makineyle uyumlu olarak çalışabilmektedir. Bugün telefonlarımıza yazılan android uygulamalar java tabanlı olup dünya üzerinde ki en büyük 500 şirketin %90’ını da sahip olduğu sistemlerde java programlama diline vermektedir.
2-PYTHON
Python , 2017 yılı boyunca binlerce iş ilanında yerini alarak ne kadar aranan bir programlama dili olduğunu kanıtlamıştır . Web tabanlı ve veri tabanlı yazılım geliştiriciler için destek dili olarak kullanılan bir programlama dilidir . Bundan farklı olarak bilimsel hesaplamalarda , veri madenciliğinde ve makine programlamada yaygın olarak kullanılmaktadır . Makine sektöründe ki olumlu büyüme Python programlama dili içinde bir artan popülariteye neden oluyor.
3-C ++
C ++, 2017 yılından günümüze popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi . C programlama dilinden türetilen C ++ genellikle uygulama yazılımı, oyun geliştirme , istemci uygulamaları için kullanılır. Programcılar C ++ ı öğrenmek için biraz zor bulsalar da günümüzde hala bir çok şirket tarafından kullanılıyor .
4-C #
C # , talep oranında çok az bir düşüş yaşadı. C # , Microsoft’un .NET platformlarında çalışması ve geliştirdiği programların önceki dillerden daha hızlı ve kolay yapması için tasarlanan bir programlama dilidir. Oyun geliştirmek isteyen bir çok yazılımcı C # ı yoğunlukla kullanmaktadır.
5-PHP
Sunucu tarafından kullanılan bir kod dili olan PHP , geçen yıla göre ilanlarda epey yukarılara yol aldı . Çoğu yazılım geliştiricisi , PHP’nin web tabanlı geliştirmelerde ve HTML’in işleyemediği işlevleri eklemek ya da MySQL veritabanı ile etkileşim kurmak için kullanıyor.