JavaScript’ te swich case kullanımı başka bir programlama dili biliyorsanız muhtemelen gördüğünüz bir yapıdır. Genel olarak kullanımını anlamanız için aşağıya bir örnek ekledim. Kodu alıp bir html dosyası oluşturun, içine yapıştırın, kaydedin ve çalıştırın. Sonra o gün hangi günde iseniz ona göre size mesaj verecektir. Örnek olarak ben çalıştırdığım çıkan uyarı şu şekilde.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>JavaScript</title> <script type="text/javascript" language="javascript"/> var gunSay = new Date().getDay(); switch(gunSay) { case gunSay = 0: alert("Pazar"); break; case gunSay = 1: alert("Pazartesi"); break; case gunSay = 2: alert("Salı"); break; case gunSay = 3: alert("Çarşamba"); break; case gunSay = 4: alert("Perşembe"); break; case gunSay = 5: alert("Cuma"); break; case gunSay = 6: alert("Cumartesi"); break; } </script> </head> <body> </body> </html>
Haftanın günleri JavaScript’ te 0 pazar günü, 1 pazartesi şeklinde devam etmektedir. var gunSay = new Date().getDay(); kodu hangi günde iseniz o güne karşı gelen sayıyı almaktadır. Case durumları karşılaştırmaktadır. Eğer mesela gün 0′ a eşitse Pazar yazıp break ile o durumdan çıkmaktadır. Break komutlarını mutlaka ekleyin yoksa sonraki durumları kontrole devam edecektir. Belki bu örnek için sorun teşkil etmese de sizin projenizde sıkıntı çıkarabilir sonraki duruma geçmesi.